Partner i autorizuar

Pompa Termike aroTherm Plus

Pompa Termike monoblock ujë/ajër

 • Pompë termike monoblock me ftohës natyral dhe miqësor me mjedisin R290
 • Niveli më i lartë i efikasitetit të energjisë A +++ dhe COP deri në 5.3
 • I përshtatshëm për ndërtime të reja dhe modernizim (mund të integrohet gjithashtu në një sistem ngrohjeje ekzistuese) – temperatura e rrjedhës në ngrohje deri në 65°C dhe në modalitetin DHW deri në 75°C
 • Mënyra jashtëzakonisht e qetë e funksionimit e bën atë të përshtatshëm për përdorim në zona banimi të ndërtuara dendur
 • Cilësi dhe besueshmëri e jashtëzakonshme – e zhvilluar në Gjermani dhe e prodhuar në Evropë

Përshkrim

Veti kulminante

Nëse dëshironi të ngroheni në një mënyrë miqësore me mjedisin, tani mund ta bëj këtë me AroTHERM plus të RI. Pompa e re e nxehtësisë aroTHERM plus ajër-ujë kombinon performancën superiore, efikasitetin e energjisë dhe qëndrueshmërinë.

Efikasiteti që mund të ndjeni

Në kombinim me stacionin hidraulik uniTOWER plus, aroTHERM plus ofron, përveç ngrohjes dhe ftohjes, komoditetin maksimal të ujit të nxehtë nëpërmjet një rezervuari të integruar. Performanca (COP në A7 / W35) deri në 5.3 dhe klasa e efikasitetit të energjisë A +++ reduktojnë konsumin e njësisë së jashtme me më shumë se 10%. *

Një zgjidhje e gatshme për të ardhmen

E pajisur me teknologjinë më të fundit, aroTHERM plus kombinon ngrohjen, ftohjen dhe ujin e nxehtë në një zgjidhje. Përdor ftohës natyral R290 dhe ofron performancë të jashtëzakonshme; në të njëjtën kohë ka një potencial jashtëzakonisht të ulët të ngrohjes globale (GWP 3), gjë që e bën aroTHERM plus jashtëzakonisht miqësore me mjedisin. Sistemi, ndër të tjera, mund të lidhet me sisteme fotovoltaike ose sistemet solare.

Funksionim dhe funksionalitet jashtëzakonisht i qetë

Nuk nevojitet shumë hapësirë për karakteristika të shkëlqyera. Njësia e brendshme uniTOWER plus ka madhësinë e një ngrirësi dhe përshtatet në dhomat ndihmëse. Gjithashtu, njësia e jashtme aroTHERM plus përmban dimensione mbresëlënëse kompakte. Sistemi Sound Safe i bën pompat tona të nxehtësisë jashtëzakonisht të qeta dhe pothuajse të pamundura për t’u dëgjuar. Pompat e reja të nxehtësisë aroTHERM plus ajër/ujë lëshojnë vetëm 28 dB (A) në një distancë prej tre metrash në regjimin e punës së natës – jo më shumë se shushurima e gjetheve. Sistemi mund të vendoset pranë një ndërtese banimi, madje edhe në zona me popullsi të dendur.

Ideale për ndërtime të reja dhe modernizim

aroTHERM plus është një zgjidhje funksionale për objektet e reja. Krahas ngrohjes dhe ftohjes, ofron komoditet maksimal në përgatitjen e ujit të ngrohtë shtëpiak në kombinim me njësinë uniTOWER. Mund të përdoret gjithashtu në ndërtesat ekzistuese si një alternativë ndaj burimeve të energjisë fosile – mund të kombinohet me radiatorë për shkak të temperaturës së lartë të rrjedhës deri në 75 ° C.

Përshtatet plotësisht me nevojat tuaja

Pavarësisht nga kërkesat tuaja ose ndryshimet e jashtme të temperaturës, ju keni gjithmonë një sistem ngrohjeje nën mbikëqyrje me sistemin e kontrollit sensoCOMFORT. Falë aplikacionit sensoAPP, ju mund të kontrolloni sistemin kur jeni larg shtëpisë. * Kursimet e arritura ose të arritshme të energjisë varen nga faktorë të ndryshëm (p.sh. çmimet lokale të energjisë elektrike, vendndodhja gjeografike, cilësimet e ngrohjes, temperatura e jashtme) dhe mund të ndryshojnë.

Te dhenat teknike

Pompë termike aroTHERM plus monobllok


Informacion i pergjithshëm


Efekti i daljes

4, 5, 6, 8, 12, 15 kW


Klasa e efikasitetit të energjisë në temperaturën e rrjedhës 35°C (A +++ në D)

A+++


Klasa e efikasitetit të energjisë në temp. linja e rrjedhës 55 ° C (A +++ në D)

A++


Temperatura maksimale rrjedhja në regjimin e ngrohjes

65 °C


Maks. temp. linja e rrjedhjes gjatë përgatitjes së ujit të ngrohtë

75 °C


Funksioni aktiv i ftohjes

DA


Dimensionet, të papaketuara (lartësia / gjerësia / thellësia)

765 – 1565 / 1100 / 450 mm


Pesha, e paketuar

121 -203 kg


Fuqia e zërit në regjimin A7 / W35

51 – 59 db(A)


Fuqia e zërit në një distancë prej 3 m, në regjimin e natës

28 db(A)


Ftohësi

R290


GWP

3


uniTOWER plus (Moduli Hidraulik) – VIH 190/6 E


Dy opsione me / pa ngrohës elektrik të integruar

6/9 kW (230V/400V)


Dimensionet e paketuara (lartësia / gjerësia / thellësia)

1880 / 595 / 693 mm


Pesha, e paketuar

143/146 kg


Fuqia e zërit të slloteve A7 / W55

≤ 30 dB(A)


Kapaciteti i integruar i rezervuarit i përgatitjes së ujit të ngrohtë

185 L


Diferenca e lejueshme e lartësisë midis njësisë së jashtme dhe asaj të brendshme

≤ 15 m


Stacioni hidraulik VVWZ MEH 97/6


Ngrohës elektrik i integruar

6/9 k W (230V/400V)


Dimensionet e paketuara (lartësia / gjerësia / thellësia)

720 / 440 / 350 mm


Pesha, e paketuar

20 kg


Related Product

uniTOWER

Moduli hidraulik për pompën termike aroTHERM

 • Moduli hidraulik dhe depozitimi ACS janë plotësisht të parainstaluara
 • Instalim i shpejtë pa dështim të montimit
 • E përputhshme me sensoCOMFORT
 • Fuqia elektrike e rregullueshme 2-4-6 kW
 • Koncepti i montimit të ndarë
Detajet e produktit

Pompa termike aroTHERM split

Pompë termike Vaillant me inverter ajër/ujë

 • Funksionim i qetë – i përshtatshëm për përdorim në shtëpi me tarraca
 • Efikasitet i lartë me kosto të ulët të mirëmbajtjes
 • Mund të kombinohet me sistem fotovoltaik

- Ftohje | Ngrohje | Pompat Termike

Detajet e produktit